Oldal kiválasztása

Mielőtt rátérnénk a konkrét, „hogyan állítsd be a modelled” tényezők vizsgálatára. Beszéljünk pár szót az elnevezésekről.

Mi jobban szeretjük emberi test művészi ábrázolásának nevezni azt, amikor egy modellt egy fénykép elkészítéséhez beállítunk. A magyar nyelveben a póz, pózolás, pózoltatás kifejezésnek van egy közismert „mű – művi” pejoratív felhangja. Szóval ebben a rövid szösszenetben az emberi test beállításairól lesz szó! 

Több képzésünk, vagy online anyagunk foglalkozik az emberi test megfelelő, művészi beállításával. De mivel ezek részben fizetős tartalmak arra gondoltuk, hogy alábbi rész-anyagokat, interaktív illusztrációkat megosztjuk egy rövid betekintő jellegű posztban. Ha érdekel a téma károdra nem válik az biztos! 🙂

Kezdjük is az ismerkedést alábbi interaktív képpárral! Bal oldalon a rossz, jobb oldalon a követendő példát találod kis kiegészítő illusztrációval.

Figyeld meg, hogy a hölgy alakja vonalszerű egyenes. A képet egyátalán nem tölti ki, nem uralja a vigyázállásra emlékeztető beállítás.

Semmi izgalom, maxi unalom!

Bár a profi modell fotogenitása és a megkapó mosoly sokat segít, az emberek 99%-a nem rendelkezik ilyen kvalitásokkal, tehát szükség van különböző segítségek bevetésére.

Vegyünk példát inkább erről a képről:  egyik lábára helyezi a testsúlyt, így könnyen alakít ki  úgynevezett kontraposztot. Lábának és kezének emelésével bezárt szögeket, íveket, alakzatokat alakít ki.

Az úgynevezett negatív terek lásd karja-teste / a két lába között így maguktól létrejönnek.

Ha bővebben érdekel a fotózás:

Fotózz Profin a Mobiloddal – Online képzésünk!

8990 Ft

A kép szuperül nagyítható

A jobb oldali képen is sok mindent megfigyelhetsz! Itt egymás mellé van párhuzamba állítva az fedőillusztráció és az a nélküli variáció. Mindenképpen javasoljuk a kép nagyítva szemlélését! Mindenféle vonalakkal, sráfozással jelöltük, hogy mire kell figyeljél.

Egy kis mozgókép a pózolásról

Nézd meg alábbi videót is! Minden más mellett szögezzük le milyen bámulatosan hoz ki a hölgy sok mindent összesen 10 másodpercből. Ezen belül figyeljük meg, hogy gyakorlatilag folyamatosan az egyik lábáról a másikra áll és ezt nem zavarában, hanem nagyon is tudatosan végzi.

A kezdő és befejező póznál is rögtön emeli a lábát és a kezét, lásd fentebbi lerások.

Ha bővebben érdekel a fotózás:

Online Kezdő Fotó Tanfolyam

11990 Ft

Ha jobban érdekel az emberi test művészi igényű beállítása közismertebben a pózolás várunk szeretettel szinte bármelyik képzésünkön. (Mindegyik képzésünkön várunk szeretettel, de mondjuk egy Photoshop tanfolyam lehet nem a legmegfelelőbb választás ha a pózolást még fotózás közben szeretnéd beállítani a modellen 🙂

Kezdő Fotó Tanfolyam

  • Magas szintű tudás rövid idő alatt
  • Remek hangulatú csoportok

Legnépszerűbb képzéseink

Photoshop Oktató Szoftver

  • Photoshop tanár, aki mindig kéznél van!
  • Saját időbeosztás
  • Ultramodern módszer

Photoshop + Lightroom tanfolyam

  • Tudatos utómunka
  • Profi fotós tanárok

A lecke, interaktív anyag szerzője:

Gyulai Bence Márton a Magyar Tudományos Akadémia nagydíjas fotográfusa, fényképész tanár, fotós rendezvények rendszeres meghívott előadója  a FotóBetyár iskola alapítója, házigazdája, a hazai minőségi fotó oktatás élharcos betyárja!

Angol fotós oldalunk: VisualGansters.com