Oldal kiválasztása

Felújítottuk és 21. századi tartalommal egészítettük ki nektek ezt az anno az Ofotért által kiadott füzetecskét, ami az

Egy perces fotótanfolyam

címet kapta akkor a keresztségben. Nyaralás, telelés előtt, után és közben remek útitárs, igazi vizuális szemetelés gyilkos, egy selejt kép eliminátor, mondhatni a könyv maga -korabeli hasonlattal élve- a memóriakártya AVH-ja, a komponálatlan felvételek Shóbert diétája, a …. tudnánk még pár rokonértelmű hasonlattal élni, azonban ettől megkíméljük a nagyérdeműt és megjegyezzük, hogy az oldal alján a teljes anyag pdf-ben  letölthető. (A cikk után a 8 letölthető tipp ezt a remek pdf-et tartalmazza, interaktív linkekkel kiegészítve)

Az 1970-80-as években a Csinibaba című filmben is megénekelt karakterekre hasonlító, dolgozó népek sétáltak be az Ofotért boltokba. A vásárolt gép mellé kapták bónuszként ezt a kis kiadványt, hogy az utcára kilépve a lágy kommunizmus szellője simogassa az orcáját a fotó  amatőrök  szaporodó táborának, akik az Orwo film emlőjén cseperedtek komolyabb alkotóvá. Meg kell jegyezzük az Orwo  színes  film volt az, amit a korabeli  hivatásosok  úgy „dícsértek”, hogy ideális átmenet a fekete-fehér és a színes között.

 

A világ sokat változott. A webshopok pop-up ablakain nem fúj be lágy szellő. A vateráról, e-bay-ről, webshopból rendelt gépünkhöz kapunk vaskos, de leginkább technikai jellegű tájékoztató füzetet. És bár a kezelési útmutató elolvasása fontos dolog (RTFM!! Read the fucking manual, ahogy az ősi kínai mondás is tartja), egy-két percig érdemes elméláznunk a technika utáni részleteken.

A dolgozó népet szolgáljuk, Isten minket úgy segéljen! 😉

 

A képek kattintással nagyíthatóak, majd lapozhatóak is:
A rajzok a Ludas Matyi népszerű magazint is illusztráló Pusztai Pál (angolosan Pál Pusztai; a szerk ; – ) keze nyomán születtek.

Ha tetszik a füzet, ajándékozz meg minket egy komálással és/vagy megosztással : – )

TÖLTSD LE E REMEK KIS FÜZETKÉT!