Oldal kiválasztása

A fotográfia egyik nagy problémája, hogy hogyan lehet olyan objektívet tervezni, ami sokféle feladat ellátására alkalmas. A kihívás komoly, az ilyen lencsék nagyok, drágák -nagyon- és nemhogy nem férnek el egy mobiltelefonban, de még a telefonnál is 10x –  20x nagyobbak és nehezebbek! Erre a kérdéskörre lehet válasz a folyékony lencsetag alkalmazása!

Cseréljünk objektívet,  vagy alakítsuk át?!

A tömegek által használt mobiltelefon fotográfiában ez a kérdés kicsit máshogy szól. Fix lencsék cserélgetése itt nem jön szóba. Marad az elmúlt években elterjedt megoldás, hogy több kamerát,  objektívet szerelünk a mobilokba.

Mi egy „Hogyan válasszak/vásároljak mobiltelefont fotózáshoz” anyagban gyűjöttük össze számodra, milyen előnyei lehetnek a több kamerás rendszereknek.

Külön lencse nagylátószögű fotózásra, fektetett periszkóp szisztémájú telefotó rendszer ha rá kell zoomolni valamire és kiegészítő lencsék  zajszűrésre, távolság érzékelésekre.

Fentieket próbálja kiváltani a Xiaomi folyékony lencséje, ami fantasztikus lehetőségeket tartogat.

A rövid marketing bullshit leleplezés

Kezdetben szögezzük le, hogy a folyékony jelzőről inkább az jut eszünkbe, hogy a marketingesek sokat nézték a Terminátor 2 című filmet. A reklámanyagokban mutogatott „folyékony lencse” inkább tűnik egy hajlítható, alakítható membránnak, mintsem valóban folyékony halmazállaptú közegnek!

Amúgy hivatalosan nagyon futurisztikusan hazngzik:

alakváltoztatásra képes polimereket használnak, amelyeket akuszto-optikai tuning technológia vezérel.

Ja magyarul egy ultra hangos motor mozgat egy membránt… vágesz.

 

Fotózz Profin a Mobiloddal – Online képzésünk!

8990 Ft

A fotográfia jövője ?

Mindenképpen izgalmas lehetőségeket tartogat a műszaki megoldás, pár éve a több kamerás rendszerek hoztak forradalmat a mobilfotográfiában, így elképzelhető, hogy ez a megoldás is -ha működik- akkor a jelenlegi rendszerek még ütőképesebbek lehetnek, képminőségben, zoom átfogásban, mélységélességben.

A technika azon alapszik, hogy a változtatható alakú lencsetag, vagy idővel akár lencsetagok, képesek élességet, vagy gyújtótávolságot változtatni. Így például a mobilokban sokszor szoftveresen megalkotott mélységélesség akár a nagyobb kamerákhoz hasonlóan optikailag is megoldható lehet (természetesebb, esztétikusabb hatás)

Az minden esetre biztos, hogy a mobilfotográfia rengeteget fejlődött az elmúlt években és már nem csak egy rossz vicc a mobilkamerák minősége. Mi is ezért hoztuk létre a Fotózz Profin a mobiloddal képzésünket.

A jelen

A folyékony lencstagot is tartalamzó kamera már debütált is a Xiaomi legújabb kihajthatós telefonjában a Mi MIX FOLD telefonaban. Lásd alábbi kép!

Ha megbízható információk látnak majd napvilágot a Likvid technikával kapcsolatban akkor frissítjük a cikket!

Fotózz Profin a Mobiloddal – Online képzésünk!

8990 Ft

Kezdő Fotó Tanfolyam

  • Magas szintű tudás rövid idő alatt
  • Remek hangulatú csoportok

Legnépszerűbb képzéseink

Photoshop Oktató Szoftver

  • Photoshop tanár, aki mindig kéznél van!
  • Saját időbeosztás
  • Ultramodern módszer

Photoshop + Lightroom tanfolyam

  • Tudatos utómunka
  • Profi fotós tanárok

A lecke, interaktív anyag szerzője:

Gyulai Bence Márton a Magyar Tudományos Akadémia nagydíjas fotográfusa, fényképész tanár, fotós rendezvények rendszeres meghívott előadója  a FotóBetyár iskola alapítója, házigazdája, a hazai minőségi fotó oktatás élharcos betyárja!

Angol fotós oldalunk: VisualGansters.com