Oldal kiválasztása

Örök probléma a fotósok körében hogy nem tudjuk hova tenni a rengeteg képet. Gyűlik a teleírt DVD, külső winchester. Jó megoldás lehet a helyhiányra a felhő szolgáltatás és biztonsági mentésnek sem utolsó. Ha több számítógépet használunk, könnyen megoszthatók az adatok a gépek között, nem kell adathordozót használnunk.

 

A felhőszolgáltatások több szempontból is hasznosak. Nem kell minden cuccodat a számítógépeden vagy mobilvinyón tárolnod, csak feltöltöd a netre és kész. Ha esetleg elromlik az adathordozó, nem vesznek el az adataid, hiszen minden ott van a neten.

De mi is ez pontosan? A felhő alapú szolgáltató olyan (adatok tárolására alkalmas) tárhelyet biztosít, melyet az internet segítségével bárhonnét elérhetünk mi magunk, illetve adhatunk másoknak is különböző hozzáférési lehetőségeket (írás, olvasás).

 

felho_2

 

Egy fotósnak mindig jól jön a plusz tárhely, hiszen nehezen válunk meg régi képeinktől és a fotók csak gyűlnek és gyűlnek. Hab a tortán, hogy nem csak tárolni lehet a képeket a felhőkben, hanem megosztani is. Például egy jól sikerült portré fotózás után sokkal könnyebben választja ki a megrendelő a 800 kép közül, hogy melyik harmincat akarja retusálva látni, ha nem kell pendriveokkal és mobilvinyókkal vacakolni. Csak megnézi a feltöltött képeket és választ.

 

felho_4

 

Szolgáltatókból nagy a választék, pl.: Box, Google Drive, Dropbox, iCloud, Microsoft SkyDrive csak, hogy a legismertebbeket említsük. Az ár tárhely függvényében változó ill. van ingyenes is. Kifejezetten képmegosztásra lett kifejlesztve például a Picasa. A Google Picasa nagy előnye, hogy ingyenes szoftver létére rendelkezik a legfontosabb korrekciós funkciókkal és utána egy kattintással mehet a kép a Drivera.

https://www.box.com/

https://drive.google.com/

https://www.dropbox.com/

https://www.icloud.com/

http://windows.microsoft.com/hu-hu/skydrive/download

http://picasa.google.com/

A felhő alapú megoldás egyszerű, jogtiszta, rugalmas és bárhonnan elérhető. A licenszet azért érdemes elolvasni, hogy pontosan tudjuk, mit csinálhatnak az adatainkkal. Az adatmobilitás lehetővé teszi hogy tárhely tartalmunkat megosszuk másokkal, ha többen dolgozunk egy projekten, megkönnyíti a közös munkát. A legtöbb szolgáltatónak már van mobil alkalmazása is.

Portré Világítás és póz kisokos

10%-os webshop kedvezmény kuponnal!

TÖLTSD LE MOST!

Feliratkozásod az ajándékokra sikeres volt! Kérjük nézd meg üzeneteidet emailcímed megerősítéséhez!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Ha tetszett oszd meg a bejegyzést barátaiddal, ismerőseiddel!

Shares