Oldal kiválasztása

Tisztelt Olvasó! Sajnálatos eset történt! Az éjjel holtan találták Professzor Photoheim-et! A segítségedet kérjük, hogy a gyilkos személyére fényt derítsünk! Photoshop tudásodra is szükség lesz a nyomozásban, hogy kézre keríthessük a gaz elkövetőt! A FotóBetyárok természetesen segítik a nyomozásodat tippekkel, hogy minél gyorsabban tudj dolgozni! Minden másodperc számít! Segítsen Obi van Kenobi, ön az egyetlen esélyünk! A legjobb, leggyorsabb, legprecízebb nyomozók 2000 forint kedvezményben részesülnek bármelyik képzésünkre (Szerettük Photoheim professzort)

 

Ehhez nem kell mást tenned, mint letöltened a nyomozáshoz szükséges alap PSD fájlt erről a linkről. Ez  a szép nagyméretű fájl képezi a nyomozásod alapját.

3 dologra is szükséged lesz, hogy rács mögé juttassuk az elkövetőt. A gyilkos személye, a gyilkos fegyver és a bizonyíték/indíték hármas.

Ha bármelyiket megtaláltad küld el a leírásod egy Facebook !üzenetben! szöveg és/vagy  kép formájában a Facebook oldalunkra (ne a post alá, hogy ne lődd le a poént annak, aki nem szeretné!)

Eszmecserét persze lehet folytatni a Facebook bejegyzések alatt!

A legjobb, leggyorsabb, legprecízebb nyomozók 2000 forint kedvezményben részesülnek bármelyik képzésünkre (Photoheim professzor tiszteletére 😉

A cikkben további letöltési lehetőségek várnak

 • Rétegek/Layers kisablak >> ha nem lenne nyitva a Windows>> Layers ablakot nyisd meg
 • Rétegek láthatósága >> a rétegeket a bal oldalukon található “szem” ikonra kattintva tudod láthatóvá tenni vagy elrejteni
  Így lehet keresni a nyomokat első körben
 • Ha nem látod a különbséget a bekapcsolt, kikapcsolt állapot között akkor győződj meg róla, hogy az a réteg van e kijelölve, amire kíváncsi vagy majd nyomd meg a Ctrl+T billentyű kombinációt (Edit>>Free Transform), így az átméretező keret megjelenésével könnyebben megtalálod.
 • Így ki is nagyíthatod a nyomokat, “hogy jobban láthassad”
 • Ahol “Smart object” ikont látsz a sarokban (lásd alábbi kép) az azt jelenti, hogy nagyon komolyan nagyítható (Edit menu >> Free Transform)
 • Még jobban egyszerűsítheted a nyomozást (az idő fontos, hogy elkapjuk a gyilkost) ha az ALT gomb nyomva tartása mellett kattintasz a “szem” ikonra akkor minden réteg eltűnik és csak az az egy marad látható amelyikre kattintottál.
 • Ennek valahol a fordítottja, ha kiválasztod a Move/Mozgatás eszközt és a CTRL gomb nyomva tartása mellett klikkelsz valahova. Így azt a réteget választod ki amelyik az egér alatt van. Pl: Nem akarod végig keresni melyik rétegen van a párna, a szekrény vagy a fotel. Így csak nyomod a CTRL gombot és ráklikkelsz a fotel párnájára >> a PS automatice kijelöli a megfelelő réteget. (Hasonló a hatása ha az “Auto Select” opció be van kapcsolva az mozgatási opcióknál)

Segítségként lásd alábbi kép (nagyítható):

A cikkben lentebb egyéb segítségeket, letölthető anyagokat is találhatsz!

 

A kihallgatók az alábbi aktákat bocsájtják a tisztelt nyomozók rendelkezésére, >>innen letöltheted<< a gyanúsítottak aktáit. (Egy zip fájlban van a kezdeti nyomozati anyagokkal, ha már letöltötted akkor csak nyisd meg. A ~gyanusítottak.psd fájlt)

További segítség a nyomozáshoz:

 • Van pár furcsa “puzzle” réteg >> nézz rá ezek Opacityjére/átlátszóságára
 • Festmények mögé, szekrény, párnák alá, könyvek mögé benéztél?
 • Mi lehet a gyilkos fegyver? Biztos, hogy az? Ellenőrizze a vérfoltokat nyomozó!!
 • Másodlagos bizonyíték lehet e elrejtve, elzárva?
 • Ne feledje nyomozó! A fenti segédletben említett “Smart Object” rétegek dupla kattintással komolyabb vizsgálatnak vethetők alá!

Kiváló nyomozó munkát! Értékes időtöltést! Ha komolyabban érdekel a Photoshop, várunk szeretettel tanfolyamainkon!

Frissítés:

Kedves FotóBetyár nyomozók! Sajnos a végleges megfejtéshez szükséges nyomzati anyagok már nem elérhetőek az adobe oldaláról. Nem tudni mi lett a linkkel, de sajnos nem működik. Fenti anyagokban lehet találni egy titkos linket.

Te megtaláltad a titkos linket?

Ha azt felkereste a nyomoz akkor ott meg kellett adni egy jelszót!

Szerinted mi a jelszó? Te mit adtál volna meg?

Így hozzá lehettett jutni a kabinet belsejét ábrázoló psd képhez, fájlhoz. És az alapján lehetett megállapítani, hogy ki a gyilkos pontosan.

A megfejtést itt olvashatod ha kinyitod

A link egész szövegét nem tesszük közzé, mert már úgysem működik. A linket az iróasztal kabinet zárjában rejlő halálfej hordozza. Megtaláltad?

A linkre látogatva a “Thomas” jelszót megadva lehetett letölteni a kabinett beltartalmát.

Abban volt egy üveg zöld folyadékkal, a békaméreggel. Az üvegen a vélt szerető: Natalie Lumiere ujjlenyomata volt egyedül látható.

Photoheim holttestén pedig a szájából kifolyó zöld folyadék egyértelművé tette, hogy a békaméregtől halt meg.

Portré Világítás és póz kisokos

10%-os webshop kedvezmény kuponnal!

TÖLTSD LE MOST!

Feliratkozásod az ajándékokra sikeres volt! Kérjük nézd meg üzeneteidet emailcímed megerősítéséhez!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Ha tetszett oszd meg a bejegyzést barátaiddal, ismerőseiddel!

Shares