Oldal kiválasztása
Évekig zavart minket is az a sok apró egérmozdulat és kattintás, amit akkor kell végrehajtani, mikor mondjuk Photoshop formátumú fájlból akarunk jpg-ket menteni. Ha te is legyeket hajkurászol már ettől akkor íme a megoldás:  

Biztos sokan ismeritek az Alt+F+A billenytűkombót tehát a Save+as parancs hívógombjait (kezdő betyároknak: a magára valamit adó Photoshopper, billentyűkombókat használ egér mozgatás helyett, egy komolyabb munkafolyamat cca. így a felére is csökkenthető). Tehát Save+as parancs ismert, de utána még mindig ott van, hogy adott esetben nevet kell megadni (ez most sem úszható meg) és a legördülő listára rákattintva ki kell választani a megfelelő formátumot. Amikor egymás után 60 képpel akarod megcsinálni könnyen elgurulnak a gyógyszerek és le-lefagy a felhasználó mert egyrészt ki kell keresni a listából, hogy melyik amit szeretnénk, majd rá is kell kattintani tehát nemcsak szemmel, hanem egérrel is el kell találni azt a nyavalyást, hogy a hernyó nyűvessze.

A FotóBetyár megoldás erre a következő vala, mondjuk nézzünk egy psd-photoshop formátumból jpg-be való mentést:

a fájlnév beírása után a TAB(ulátor) billentyűt találd el (úgyis olyan jó baró nagy, hat méterről, csukafejessel, vészhelyzetben, télen, egyedül az északi falon is simán) ez átvált neked a fájltípus választóra, majd a “J” gombot nyomd a billentyűzeten, ami kiválasztja neked a jpg formátumot. És ennyi : – ) tolhatod az entert (ami ha nincs programozható egered akkor célszerűen a jobb oldali kisenter lecsapható a billentyűzethez közeli egérről, hüvelykujjal.

fotolia_2655886_XS

Állítólag így néz ki a tabulátor gomb ?! 😉

Ha menteni kell a mentendőt, akkor ez egy hatalmas segítség, nem kell keresgélni, nem kell járatni az egeret csak Save+As; TAB; J és Enter. És máris lelkileg Svájtzban vagy! : – )
Ápdéjt: természetesen nem csak JPG-k mentéséhez, hanem bármilyen formátum gyors eléréséhez is használható a trükk, a megfelelő billentyű gomb leütésével. Illetve ne keverjük össze ezt a megoldást, a Photoshop Action-el, ami HASONLÓ dolgokra (is) jó (lehet), de gyors helyi mentésekhez fenti trükk aranyat ér.

Portré Világítás és póz kisokos

10%-os webshop kedvezmény kuponnal!

TÖLTSD LE MOST!

Feliratkozásod az ajándékokra sikeres volt! Kérjük nézd meg üzeneteidet emailcímed megerősítéséhez!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Ha tetszett oszd meg a bejegyzést barátaiddal, ismerőseiddel!

Shares