Oldal kiválasztása

Ne költs annyit elemekre!

Elemekre szükség van. Tetszik vagy sem! Egy átlag esküvői fotós, vagy bárki, aki a rendszervakukkal szereti megoldani a különböző világítási kihívásokat (Strobist). A szombati esküvőre már szerdán kezdi tölteni az akkukat! (2-4 vaku ~2 garnitúra elem/vaku… Pakson meg mérgelődve indíják a kettes blokkot… „már megint akksikat tölt egy fényképész”)

Gyorsan pontosítsunk is, a tölthető elemek ugyanis az akkumulátor névre hallgatnak inkább, hiába ugyan olyan AA-s vagy AAA-s formátumúak. Azaz jellegében kisebb vagy nagyobb ceruzaelem méretűek.

Nyilván a teljesítmény a legfontosabb tényezője egy akksinak, ezt nagyon egyszerűen meghatározhatjuk: minél magasabb ez az érték, annál tovább bírja az akku.

Pl: az 1200 mAh-s (milli amper órás) hamarabb merül, mint a 2500mAh-s

Bejegyzésünk lényege, kvint esszenciája, püspök falatja, Madonna foga közötti rése:

hogy a népszerű skandináv lapraszerelt cég (Ikea) piacra dobott nagy teljesítményű, tölthető akksikat. Amelyek különböző tesztek alapján azt mutatják, hogy a 2-4-szer annyiba kerülő PRO Akksikkal abszolút felveszi a versenyt!

Sőt pár forrás (lásd alábi videót) utánanézett a gyártónak, mert azért az akksikat nem skandináv rénszarvasok sodorják a combjukon.. Hanem kevésbé skandináv országokban gyárták. De úgy néz ki a dolog, hogy az Ikea által forgalmazott verzió ugyan az az elem, mint a méregdrága társai csak máshogy cimkézve.

Láttunk mi már ilyet kamera vezérlők esetében is:

Kamera távvezérlés fillérekért – FotóBetyár megoldást mutatunk:

http://www.fotobetyar.hu/kamera-tavezerles/

4db ilyen elemért ez az ár ~2000huf még akkor is nevetséges ha vásárlás után hazafelé útközben elveszted 😀

Update 2021: már ~2500 forint környéke, ami még mindig nem vészes.

IKEA Ladda elem >>

Plussz nyilván gondolj bele, hogy ebből simán kellhet 3-4 teljes garnitúra! Nem mindegy, hogy 10,000.- vagy 60,000.- Magyar királyi forint a vége!

 

 

 

A hasonló teljesítményű cuccok 2-4szeres áron mozognak:

Eneloop PRO >>     ~5,000 ft-tól

 

Tuti Betyár tippünk az össze nem keveredésre:

Érdemes megjelölni a battériákat szines alkoholos filccel, számmal, rovátkával, ponttal, bandajellel. Mert különben könnyen összekeveredik a lemerült és a feltöltött, aminek nagyon vacak következményei vannak.

Ha tetszett a cikkünk és hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani.