Oldal kiválasztása

Szeretettel várunk bármilyen érdeklődőt év végi fotó előadásunkra, amit Vancsó Zoltán prezentál személyesen a tisztelt nagyérdemű közönségnek! A vetítés egyben jótékonysági rendezvény is, idén a gyerekekre koncentrálunk! Az előadás részleteit jelen bejegyzésben olvashatjátok!

 

Vancsó Zoltán fotó előadás, részletek:

Vancsó Zoltán fotóriporter, fotográfus… írják róla mindenhol. Zoli képeit szemlélve azonban az embernek az az érzése támad, mintha nem lehetne a képei körül egy ilyen halmaz határait meghúzni. Mintha kicsit csálén állna ez a ruha a Vancsó fotókon. Következő fotó előadásunk előadójának látásmódja, stílusa szervesen eltér a klasszikusnak nevezhető általános megfogalmazásoktól. Képei rendkívül furcsa hatású relaxált izgalmat hordoznak.

Vancsó Zoltán -aki nem mellesleg André Kertész ösztöndíj korábbi nyertese- úgy szorítja a kép négy fala közé a valóságot, hogy a spontán, más esetben üresnek vagy au contraire túlzsúfoltnak tűnő életkép, jelenet az ő megfogalmazásában egy izgalmas szituációvá válik.

Ebbe a sajátos látásmódba, képi világba kalauzol minket maga az alkotó. A fényképész simogató fotó előadásunk újabb állomásán.

A képek kapcsán a munkamódszeréről, a komponálásról és felvételek születésének történetéről is mesél majd nekünk Zoli.

A fotobetyar.hu, Fényképész simogató előadás sorozatának egyik nem titkolt célja

-már csak a közelgő karácsony miatt is- a

Jótékonyság!

Idén egy kicsit jobban szeretnénk koncentrálni a gyerekekre.

Belépődíj:

Az előadás majdnem ingyenes! De összekötve a kellemeset a hasznossal a korábbi évekhez hasonló díjazásnál maradunk. Az előadásra a belépőjegy fejenként egy adag tetszőleges tartós élelmiszer, használt meleg ruha vagy gyerekjáték! Amit az előadás után rögtön, együtt, a szomszédos Máltai szeretetszolgálathoz juttatunk.

Keksz, tartós süti, kétszersült, liszt, konzerv, befőtt, diákcsemege változatok, csoki, perec, bármi olyan, aminek a rászorulók örülnek és elláll pár hétnél tovább.

Ruhánál tiszta és normális minőségű öltözék jön jól a rászorulóknak, a gyerekjátékban is a nem hibás, megunt tételek a jók!

Regisztráció a fotó előadásra:

az előadásra regisztráció szükséges, lásd a lap alján! A helyek száma korlátozott!

A Fotó előadás helyszíne:

Alternatív Közgazdasági Gimnázium

Budapest 3. kerület Raktár utca 1.

Elérhetőség bővebben

betyar thorzdej

A Fotó előadás időpontja:

2015. December  4. Péntek  18:00~20:00-ig. Regisztráció 17:30-tól!

Program:

A fotó előadás két felvonásból áll:

Vancsó Zoltán bemutatja két fekete-fehér sorozatát,  (Állófilmek, Szándéktalan fény), majd a második felvonásban a színeseket (Nemlét és örökkévalóság között, Álomvölgy). Így kiderül, hogyan alakultak át a „hagyományos” fekete-fehér riportfotói színes, bemozdult álomvilágúvá.

A képek kapcsán a munkamódszeréről, a komponálásról és felvételek születésének történetéről is mesél majd nekünk Zoli.

Közben kis szünet: pogi, ropi, süti, büfi…

Az oldalon található képek Vancsó Zoltán felvételei – Minden jog fenntartva