Oldal kiválasztása

Objektívek látószöge infografikánk reméljük magáért beszél és nem kell sokat daloljunk hozzá. A fene nagy igazság az, hogy Mi ugye elég sokat oktatunk és kellett egy igényes ábra a látószög/gyújtótávolság összefüggés magyarázatára.

A kezdő csibészek kedvéért azért megjegyezzük, hogy a lencsék egyik legfontosabb tulajdonsága az objektívek látószöge, amit abnormális módon a gyújtótávolsággal (mm-ben kifejezve) szoktunk megadni. A grafikán látható módon, fordítottan arányosan függ össze a kettő. Nagy gyújtótávolság = keskeny látószög. Tájképekhez, épületbelsőkhöz és amikor a témád körülötti tér is fontos, akkor nagylátószögű “üvegeket” használunk. Távoli, elérhetetlen, megközelíthetetlen témákhoz pl.: vadon élő állat vagy egy fehér vitorla a távolban, a teleobjektív egyrészt közel is hozza, másrészt síkszerűen összenyomja a látványt!


latoszog - gyujtotav_04_net1

Az objektívek látószöge sorból egy kicsit ki lehetne emelni az 50mm-es úgynevezett alapobjektívet. Ettől fölfelé “telésedik” (pl.:200mm-es teleobjektív) ettől lefelé “nagylátósodik” az objektív (pl.: 24mm-es nagylátó)

Kicsit lejjebb a frissítéseknél elérhető egy bővebb oktatási anyagunk ebben az objektívek látószöge témakörben!

 

Ha a fényerő, rajzolat, eladási ár szentháromságra vagy kíváncsi, az erről írt posztot ITT találod!

Frissítés/2: időközben elkészült az objektívek gyújtótávolságról szóló komolyabb oktatási anyagunk. Ezen a linken eléred >>

Portré Világítás és póz kisokos

10%-os webshop kedvezmény kuponnal!

TÖLTSD LE MOST!

Feliratkozásod az ajándékokra sikeres volt! Kérjük nézd meg üzeneteidet emailcímed megerősítéséhez!

Pin It on Pinterest

Shares
Share This

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Ha tetszett oszd meg a bejegyzést barátaiddal, ismerőseiddel!

Shares